Odlično rješenje za sve one koji imaju problem sa mokraćnom infekciom!

0
823

Screenshot_1
Sigurno ste barem jednom u životu osjetili peckanje pri mokrenju ili težinu i pritisak u mokraćnoj bešici. Kada se jave ova tri simptoma uglavnom je riječ o urinarnoj infekciji.
To je vrlo učestala tegoba koja najčešće nastaje kada mikroorganizmi koji inače žive u urogenitalnom traktu i crijevima dospiju u mokraćnu bešiku. Više od 90% svih mokraćnih infekcija uzrokuje bakterija ešerihije koli, koja se prirodno nalazi u vašim crijevima.

Loading...

Urinarne infekcije puno češće pogađaju žene, a za to postoji anatomsko objašnjenje. Nepoželjne bakterije lakše ulaze u žensku bešiku zbog puno kraće mokraćne cevi. Infekcija se najčešće javlja kod djevojaka.
Simptomi urinarne infekcije su osjećaj pritiska u mokraćnoj bešici, peckanje pri mokrenju, zamućeni urin i krv u urinu, povišena temperatura i bolovi u donjem dijelu stomaka.
Ako imate ove simptome počnite što pre sa liječenjem, jer previše odugovlačenja može dovesti do toga da te bakterije dospiju u bubrege i da izazvovu veće komplikacije.
Soda bikarbona je prava super namirnica koja ima alkalna svojstva, što znači da neutrališe kiselost urina, pa tako pomaže kod bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

LIJEK:
U 2,5 dl vode dodajte 1 kašičicu sode bikarbone, pa dobro izmješajte. Popijte cijelu čašu. Najbolje je da je popijete odmah ujutru.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here