Domaći lijek za upalu grla koji rješava bol u roku od 2 sata

0
1228

Ako često imate problem sa upaljenim grlom i krajnicima, savjetujemo vam da napravite ovaj prirodni lijek. Uzmite 800 grama samljevenih sjemenki kima i prelijte ih sa 200 mililitara vode, a zatim kuhajte 15 minuta.

Na kraju ćete dobiti talog koji liči na kahvu. Smjesu procijedite, a onda dodajte još 50 mililitara vode pa ponovo prokuhajte. Smjesu sklonite sa izvora toplote i sačekajte da se malo ohladi.

Svakih 30 minuta uzmite po jednu kašiku smjese. Već nakon dva sata bol će nestati u grlu. Tretman možete zavšriti nakon četiri sata. Oporavak je zagarantovan. Grlo (lat. gula) je organ koji spada pod dišni sustav. Nalazi se pred jednjakom u visini četvrtoga i petoga kralješka. Unutrašnjost pokriva sluznica grla. Tijekom disanja glasnica je široko razmaknuta.

Mnogo je djece koja imaju probleme sa krajnicima, naročito u ljetnom periodu kada dominiraju sladoledi, nažalost roditelji djecu odmah vode doktoru gdje im udaraju penciline, dok mala djeca jauču od bolova i savijaju se, a lijek se nalazi nadohvat ruke.

Nemojte propustiti priliku da testirajte ovaj recept, a ukoliko baš ima potrebe onda otiđite doktoru gdje će vam vjerovatno prepisati aspirin, paracetamol ili neki drugi lijek zbog upale, što će samo da simptome zavara, ali bolest neće iskorijeniti.

Najbolji lijek su svakako prirodni sastojci, limun, vitamin C, đumbir i ostali sastojci koje možete za jeftine pare nabaviti i tako uštediti na bacanju u skopocjene lijekove. Podijelite ovaj članak sa vašim prijateljima na vaše profile neka i oni nauče, kako da se što prije izliječe i da svojoj djeci olakšaju borbu protiv upale krajnika.


OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here