Masna kafa za kojom luduje Holivud: Topi kilograme i diže imunitet!

0
1103

masna-kafa

Iako možda zvuči kao gadna kombinacija, zapravo je jako ukusna, a ima mnogobrojne pozitivne efekte zahvaljujući jednom od najzdravijih ulja na svetu. Čitav Holivud je poludeo za ovim napitkom – zašto ga ne probate još jutros?

Sto grama kokosovog ulja ima čak od 820 do 900 kalorija, ali bez obzira na energetsku vrednost, kokosovo ulje ima veliki uticaj na lakše skidanje kilograma jer ubrzava metabolizam, a jednako tako ubrzava i nas – jer nam daje potrebnu energiju. Kokosovo ulje, naime, ne sadrži ni ugljenehidrate niti proteine, već je potpuno lipidnog sastava što znači da se sastoji od masnih kiselina lanaca srednje veličine. Ostale namirnice koje svakodnevno konzumiramo najčešće se sastoje od masnih kiselina dugačkog lanca.
Zbog takvog sastava kokosovo ulje se brže i lakše vari i postaje izvor energije. Nakon dugotrajnog konzumiranja kokosovog ulja, dolazi do ubrzanja metabolizma. Osim toga, zbog osnovnog sastojka kokosovog ulja – laurinske kiseline, ovo ulje ojačava naš imunitet. Zbog istog sastojka, ulje ima i antibakterijsko, antivirusno i antigljivično delovanje. Zbog svih ovih efekata konzumiranja kokosovog ulja, ljudi su sve više počeli da ga stavljaju u najomiljenije toplo piće širom sveta – kafu. Kokosovo ulje će obogatiti ukus kafe, a ako je to ikada bilo potrebno, to je sada. Savetuje se ipak, da ne pijete više od dvaput dnevno kafu s ovim dodatkom jer biste mogli da završite s probavnim tegobama. Kašičicu ili dve kokosovog ulja (kako vam je ukusnije) stavite u šoljicu i prelijte vrućom kafom ili pripremite kafu i dok je još vruća, pomešajte kašičicu kokosovog ulja.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here