Dijeta s jabukama koja traje samo tri dana

0
1322

Dijeta s jabukama jedna je od poznatijih dijeta, a bezbjedna je za praktikovanje upravo zbog svog kratkog trajanja od tri dana i pozitivnog dejstva koje ima na zdravlje.

Kako jabuke imaju minimalnu količinu kalorija, ovom dijetom za tri dana možete da izgubite i do 2.5 kg.

Kako funkcionira trodnevna dijeta s jabukama? Kalijum i voćne kiseline zadužene su za sagorijevanje kalorija, poboljšanje metabolizma i regulaciju probave, glukoza drži šećer u krvi na optimalnom nivou, a jabuka prosječne veličine ima samo 90 kalorija.

Tokom ove dijete nećete osjećati glad, a mali savjet je da jabuke samo dobro operete. Nemojte da ih gulite jer se upravo u sloju tik ispod kore krije najviše korisnih nutrijenata koje jabuke sadrže.

Evo i plana dijete kojeg bi trebalo da se držite:

Prvi dan za doručak pojedite jednu krišku integralnog hljeba sa kašikom svježeg kravljeg sira i tri kriške jabuke. Užina neka bude jedan kreker i jedna jabuka, dok je ručak nešto obilniji – oko 140 grama ribe, jedna jabuka, jedna narandža i pet štapića celera.

Popodnevna užina sastoji se od 85 grama kravljeg sira i jedne jabuke, a za večeru pripremite dva sendviča od raževog hljeba sa sirom.

Drugi dan započnite doručkom od 30 grama zobene kaše, 130 ml mlijeka, kašikom suhog grožđa i jednom jabukom, dok je za užinu na rasporedu jedna jabuka. Ručak je jedna palančinka, koju ćete napuniti nasječenom jabukom.

Za popodnevnu užinu ovoga puta imate 80 g nemasnog jogurta i pola jabuke, a večera se sastoji od 40 grama riže pomiješanoe s pola banane i jednom nasječenom jabukom.

Možda Vas zanima  Kumin za mršavljenje – upotreba i savjeti

Treći dan otvarate kriškom raževog hljeba s tri kašike kravljeg sira i jabukom, a za užinu narendajte jednu jabuku u 140 grama jogurta i dodajte malo cimeta i sok jednog limuna.

Za ručak se zasladite s 80 grama pečenih pilećih prsa s jednom narezanom jabukom, jednom slatkom crvenom paprikom i kašikom limunovog soka. Jabuka je i popodnevna užina, a dijetu završavate večerom, tj. salatom od dvije mrkve, jedne jabuke, kaške suhog grožđa i 50 grama nemasnog sira.

Tokom ta tri dana nemojte zaboraviti da pijete i dosta vode. Nakon dijete osjećaćete se lakše i to zato što ćete zaista biti lakši.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here