Danska dijeta: Izgubite do 12 kilograma za 20 dana

0
4453
danska dijeta

Nije u pitanju tradicionalna dijeta već način da se pokrene organizam da brže sagorijeva masnoće i izbacuje višak tečnosti, što doprinosi da dijeta nastavi da djeluje i nakon završetka ciklusa od 13 dana.
Ovaj dijetni program može se započeti bilo koji dan u nedjelji, ali se preporučuje baš nedjelja. Sama dijeta traje 13 dana i poprilično je teška ali i efikasna. Njenim držanjem dolazi do velikih promjena u organizmu, a efekti traju čitave dvije godine!
Nije u pitanju tradicionalna dijeta već način da se pokrene organizam da brže sagorijeva masnoće i izbacuje višak tečnosti, što doprinosi da dijeta nastavi da djeluje i nakon završetka ciklusa od 13 dana.
Ako pratite dijetu kako treba, možete izgubiti suvišnu tjelesnu masnoću i to (u zavisnosti od početne težine) u rasponu od 7 pa do nevjerovatnih 20 kg!

 

Uvodne napomene
– Dijetni plan se mora pratiti tačno 13 dana, ni manje ni više i kao što je napomenuto mora se pratiti kako je naznačeno – nema varanja;
– Ako u toku dijete popijete npr. 1 pivo ili 1 čašu vina, žvaćete žvaku ili jedete neku drugu hranu različitu od one koje je navedena, morate dijetu odmah prekinuti jer neće biti nikakvih rezultata.
– Poslije toga dijeta se može ponoviti tek nakon 6 mjeseci, ne ranije;
– Ako ste pratili dijetu do kraja tj. tačno 13 dana, ne bi je trebali ponoviti u sljedećih godinu dana, ali se preporučuje da je ne ponovite naredne dvije godine;

danska-dijeta-2 (1)

Kada ste gladni, pijte vodu (najmanje 2 litre);
– Kafa se može zamijeniti čajem;
– Morate koristiti šećer u kockama.
Skoro svakoga dana jede se posebna salata tako da je zgodno da je pripremite za nekoliko dana unaprijed.
Recept za salatu:

danska-dijeta-3 (1)

Promiješajte sve sastojke i prelijte preko salate. Pustite da odstoji jedan sat. Promiješajte s vremena na vrijeme.
Salatu možete držati u plastičnoj posudi u frižideru. Može se držati svježe do jedne nedjelje. Ako je za jednu osobu, onda je dovoljna i polovina gore navedene količine.
Danska dijeta – Jelovnik po danima:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here