TRAJNO MRŠAVLJENJE: PET PRAVILA DIJETE S KOJOM SE IZGUBI I DO 100 KILOGRAMA.

0
2611

Dijeta bez jo-jo efekta cilj je svakoga tko želi smršavjeti. A kako se izgubljeni kG ne bi vratili važno je pridržavati se idućih PET pravila.

Osmisliti dijetu bez jo-jo efekta bio je cilj riječkog kardiologa, doc. dr. sc. Alena Ružića, dr. med., koji je detaljnim istraživanjem osmislio način prehrane uz koji se provjereno mršavi. Naime, i sam dr. med. Ružić je pridržavajući se prehrane metaboličkog ritma smršavio čak 98 kilograma.

Osnovno pravilo prehrane metaboličkog ritma je uzimanje uhljikohidrata u prvom dijelu dana, a unos proteina u večernjim satima. Kombinacija čaja iWKAN za mršavljenje, napravljenog po recepturi dr. med. Ružića, i prehrane metaboličkog ritma garantirano rezultira gubitkom kilograma. Iz prehrane metaboličkog ritma proizlazi i 5 najvažnijih pravila trajnog mršavljenja (bez jo-jo efekta) uz koje se izgubljeni kilogrami neće više nikada vratiti:

1. Dnevnu prehranu planirati u minimalno 3 obroka i to na način da se obroci prilagode individualno vremenu u kojem osoba ima najizraženiju glad.

2. Tijekom jutra i dana (do poslijepodneva) jesti nemasne ugljikohidrate – tjestenina, krumpir, nemasni kruh ili još bolje dvopek uz voće i povrće, a za večeru povrće i proteine (posni sir, nemasno meso, riba, bjelanjak).

 

3. Stroga kontrola u unosu masnoća – ne samo ulja, već i onih skrivenih u hrani (npr. keksi imaju oko 50 posto masnoće, grickalice, sirevi…). Isprobajte i recept za špagete s 0 posto masnoće i kolesterola.

4. Pokušati biljnu hranu (sve svježe voće i povrće) jesti što više, te je po mogućnosti uklopiti u baš svaki obrok. Dobro je uvesti naviku konzumacije salate kao predjela prije najvećeg obroka u danu (ručak). Ovo su 3 namirnice koje morate jesti svaki dan ako želite smršavjeti.

5. Izbjegavati ‘prazne’ kalorije tj. slatke tekućine koje imaju visok energetski sastav, a ne utječu na sitost. Piti puno, vodu ili prirodne napitke (čajevi, limunada), posebno one koji pomažu u kontroli osjećaja gladI.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here