ZADNJICA ĆE VAM BITI ČVRSTA, BEZ STRIJA I CELULITA: Trebate uraditi samo jednu stvar, JEDNOSTAVNO JE, ŽENE OBOŽAVAJU!

0
751

Omiljene vježbe za zadnjicu poput podizanja nogu, iskorak i sl, uglavnom treniraju Gluteus maximus, odnosno veliki mišić. A šta je sa ostalim mišićima?

Da bi zaista imali tu oblu pozadinu koju želite, morate se fokusirati i na Gluteus medius i minimus, koji se nalaze iznad i unutar velikog mišića zadnjice, a njih zapravo često zanemarujemo, piše “Objektiv”.

Eksperti će vam reći da pored lijepog izgleda pozadine, bitno je da se fokusiramo na njih i vježbama smanjimo mogući bol u leđima i kukovima.

Clamshell, tj. školjka, vežba je na koju se često zaboravi, a izrazito je dobra da se aktiviraju svi mišinji zadnjice.

Izvodi se lako: legnete na bok, idealno bi bilo da ispod imate prostirku za jogu ili za vježbanje, noge lagano savijte u kolenima i spojte stopala. Da bi vam bilo udobnije, možete ruku staviti pod glavu, dok drugu držite slobodno opruženo na gornjem dijelu tijela.

Pokreti: podigni koljeno koliko god možeš kako bi ti noge napravile oblik dijamanta. Ostanite malo u tom položaju pa opet vrati koljeno u početni. Spuštanje treba da traje tri puta duže od podizanja. Ponovite pokrete najmanje 20 puta pa onda promijenite stranu. A za bolje rezultate, odnosno, veći otpor, možete koristiti i traku za vježbanje.

Bitno je da zapamtite da ne postoje instant rezultati. Ukoliko želite promenu na svom tijelu, ovu vježbu bi trebalo da izvodite bar tri puta nedeljno.


OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here