NAKON ŠTO POGLEDATE OVAJ VIDEO, VIŠE NIKADA VAM NEĆE PASTI NA UM DA POPIJETE CAFFETIN

0
1055

Loading...

Agencija za lijekove i medicinska sredstva u Bosni i Hercegovini (AML) prošle sedmice je donijela rješenje o odbijanju zahtjeva za oglašavanje i rješenje o stavljanju van snage saglasnosti za oglašavanje lijeka Caffetin (paracetamol, propifenazon, kofein, kodein) tableta široj javnosti.

Caffetin svima dobro dođe za bolove, a znamo li koliko je štetan za nas ? U obavještenju koje je izdala svetska agencija za lekove, navodi se da je reč o leku koji sadrži kodein, koji je opojna droga i, u skladu sa zakonom, zabranjeno ga prodavati široj masi.

– Za kodein su prošle godine objavljene neverovatno bizarne bezbedonosne informacije od strane Evropske agencije za lekove.Svi lekovi su zabranjeni koji u svom sastavu sadrže kodein kao aktivnu supstancu, zbog postojanja brzih metabolizera kodeina kod dece, ali i kod određenog broja ljudi svih starosnih skupina, koji posljedično znatno brže pretvaraju kodein u morfin.

Koliko je kodein opasan pokazuje i činjenica da je kodein na crnom tržištu jedna od najtraženijih supstanci. Većina ovisnika o heroinu prema zadnjim statistikama pronalazi kodein kao alternativu.

Posebno zanimljiv je i video snimak koji se pojavio na internetu a na njemu se vide posledice uzimanja kodeina.Devojka je uzevši kodein ušla u sredstvo javnog prevoza, a u toku vožnje droga je počela da deluje. U video snimku ispod pogledajte kako ova opojna droga utiče na ljude. Upozoravano vas da snimak sadrži scene koje nisu prikladne za maloljetne osobe.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here