DOŠLA SAM IZ DIJASPORE, URADILA ZUBE U BOSNI: Nakon nekog vremena uslijedio je ŠOK…

0
4388


DOŠLA SAM IZ DIJASPORE, URADILA ZUBE U BIH: Nakon nekog vremena uslijedio je ŠOK… Na svojoj Fb stranici jelahba.info objavio je pismo ogorčene građanke. Evo o čemu je riječ. Prenosimo pismo, ali smo odlučili da objavimo samo inicijale umjesto punog imena i prezimena.

– Poštovana Redakcijo i dragi sugrađani! Ovom prilikom želim vam se obratit i ispričati moj događaj sa gosp. zubaricom A.A. iz Tešnja… Prije 5 godina, tačnije u decembru 2012. godine kod dotične zubarke sam napravila 6 prednjih zuba, za koje je ona dala, hajmo reći obecala, 30 godina garancije. Naravno zubi će biti kao kod filmskih glumica, riječi gosp. A. Međutim, kada su zubi stavljeni prije toga gosp. nije zaliječila niti rane, niti živce umrtvila.

Samo je navlake stavila na to. I sve se desilo u roku od 7 dana. I priprema i navlake i jednostavno sve. Kako živim van Bosne zvala sam je par puta jer su zubi ubrzo počeli da sive. Kao odgovor sam dobila da je to “normalno” ispočetka. 2015. godine sam lično otišla kod dotične gosp. Također sam joj pokazala da su se zubi počeli razdvajati, na šta sam odgovor dobila da je od trudnoće to moguće i da zubi sebi traže smještaj poslije svega.

Poslije izvjesnog vremena osjetila sam pod jezikom na nepce neku kao kvržicu kao krug veličine graška, vremenom je sve raslo i širilo se. Nisam više mogla ni jesti od užasnih bolova. Tako sam odlučila posjetiti doktora u mjestu gdje živim (Italija). Poslana sam hitno da vadim nalaze i da slikam vilicu.

Kao prvo su mi morali zaliječiti svih 6 zuba koje gosp. A. nije uradila. Nalazi su pokazali i 3 ciste. Dvije su sa unutarnje strane, a jedna van na nepcu. Operacija je zakazana u septembru ove godine. Sav rad zubara u Italiji dosad me je koštao 2.000 eura. Kako za koji dan dolazim u Bosnu odlučila sam je nazvati i da se dogovorim sa njom o problemu koji je ona svojim radom ili neradom prouzrokovala.

804899450680456840 by mytob

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here