VIDEO/ ZAŠTO MUSLIMANI SVIJETA POZIVAJU NA BOJKOT PELENA PAMPERS. POGLEDAJTE SVOJIM OČIMA I RAZMISLITE

0
1009
VIDEO/ ZAŠTO MUSLIMANI SVIJETA POZIVAJU NA BOJKOT PELENA PAMPERS. POGLEDAJTE SVOJIM OČIMA I RAZMISLITE
Aktivisti u pismu policiji kažu da Pampers, iza kojeg stoji američka kompanija Procter & Gamble, vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica…

 

Skupina muslimana pozvala je na bojkot Pampers pelena nakon što su riječ “Muhamed” uspjeli iščitati na licu nacrtane mačke koja se pojavljuje na pakiranju.

 

Linije koje ilustriraju brkove, nos, usta i lijevo oko nasmijane mačke podsjetile su ih na prorokovo ime napisano na arapskom. Pakiranje su stoga odmah proglasili “uvredom za islam”.

 

Na ulicama Indije brojni su roditelji u znak prosvjeda javno spalili Pampersice.

Aktivisti u pismu policiji kažu da Pampers, iza kojeg stoji američka kompanija Procter & Gamble, vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica:

 

– Čak i s golim okom može se pročitati ime Muhameda. On je sveta osoba u islamu i bilo kakvo nepoštivanje ne može se tolerirati. One koji su ovo napravili treba uhititi i kazniti.

 

 

Dio korisnika društvenih mreža pridružio se pozivu na bojkot dok drugi dio smatra kako je riječ tek o običnom crtežu i da je sve izvučeno iz konteksta.

 

U P&G-u za The Sun kažu kako su svjesni krivog tumačenja crteža koje se proširilo Facebookom i YouTubeom i dodaju:

 

– To je obični crtež mačke kakav često viđamo u crtićima. Nikad nam nije namjera bila uvrijediti bilo koga niti bilo čiju vjeru.

 

24sata.hr

 

 

Da to nije jedini slučaj pokazuje i ova činjenica: Malezija / Uhapšen reper: Optužen da je u spotu vrijeđao islam

Wee Meng Chee, kontroverzni malezijski reper, uhapšen je zbog svog najnovijeg spota.

 

U spotu za pjesmu Like a Dog (Kao pas), Wee Meng Chee (koji je pripadnik kineske manjine) sjedi na trgu, a oko njega igraju ljudi s maskama pasa. Neki od njih oponašaju pokrete pasa pri parenju.

Pošto se u pozadini vidi munara džamije vlasti u Maleziji su ocijenile da se radi o “opscenim pokretima koji vrijeđaju islam”, te da bi spot “mogao poremetiti međurasni sklad”.

 

Saopćeno je da je autor Meng Chee danas priveden zbog četiri pritužbe na njegov spot povodom početka kineske Godine psa.

Ovo je drugi put u posljednje dvije godine da je Wee Meng Chee, poznat po nadimku Namewee, pod istragom zbog spotova.

 


Izvor: RadioSarajevo.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here