UZ POMOĆ OVOG LIJEKA RIJEŠITE SE ZUBOBOLJE ZA SAMO 5 MINUTA

0
726

Na tri načina možete da se rješite zubobolje uz pomoć karanfilića.

Loading...

1. Prah karanfilića

Prvo isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite prstohvat karanfilića i stavite na desni kod zuba koji vas boli i između obraza. Pričekajte malo i kućni lijek za zubobolju trebalo bi da pokaže svoju moć.

2. Čitav karanfilić

Isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite dva ili tri karanfilića i stavite ih u usta blizu područja koje vas boli i sačekajte da malo omekšaju. Nakon što omekšaju lagano ih (koliko vam zubobolja dozvoljava) žvaćite kako biste pustili još njegovih ljekovitih ulja.

3. Ulje karanfilića

Ovo je možda i najefikasniji način za korišćenje karanfilića protiv zubobolje.

Potrebno vam je: ulje karanfilića, štapići za uši ili loptice od pamuka, pola kašike maslinovog ulja

Način upotrebe: Usta dobro isperite toplom slanom vodom. Na taj način pripremate desni koje, tako očišćene, bolje upijaju ulje. Pomješajte nekoliko kapi ulja karanfilića sa pola kašike maslinovog ulja. Kuglicu vate umočite u tako pripremljeno ulje i stavite je na bolno mesto lagano pritiskajući. Kako biste lakše pristupili bolnom mestu možete da koristite i štapić za uši. Umočite ga u ulje i stavite ga direktno na desni.

Imajte na umu da je ovo samo brzi i kratkotrajan način da uklonite bol. Ne odlažite odlazak stomatologu, jedite manje slane i slatke hrane, i redovito čistite zube.

Ali, do tada u hitnim situacijama karanfilić će da odradi prvu pomoć.

(Zadovoljna.hr, Stil)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here