SJAJAN NAČIN DA SE RIJEŠITE BUĐI: Treba vam samo 2 sastojka a imate u kući

0
1173

Buđ i gljivice se razvijaju u vlažnim prostorijama. Osim što vam upadaju u oči, jako su opasni za zdravlje. Zato, nije ni čudo što želite da ih se otarasite što prije. Ima više recepata, a za jedan od njih vam je potrebno samo sirće i soda bikarbona i riješićete ovaj pakleni problem

Postoji preko 10.000 vrsta buđi i gljivica, ali samo nekoliko stotina možete da prođete u svojim stambenim prostorijama. Počinjete da ih primećujete tek kad promjene boju, odnosno, kad se pojave kao crne mrlje na vašim zidovima. Mnogi ljudi muče muku sa tim kako da ih se riješe.

Ovo su tri najefikasnija načina.

Izbjeljivač

Mnogi su odustali od ovog načina uklanjanja buđi, jer nije dalo rezultate. Treba da znate da izbjeljivač treba da ostavite da djeluje bar nekoliko sati da bi se uništile gljivice i buđ, a još bolje će da djeluje u kombinaciji sa vatom.

Kuglice vate obavezno natopite izbjeljivačem i stavite ih na mrlje od buđi. Najbolje je da ostavite da stoji preko noći. Ujutro je potrebno to područje dobro da isperete. Ako to radite u spavaćoj ili dječjoj sobi, obrnite postupak. Uradite to ujutro i držite do večeri, uz dnevno provjetravanje prostorije.

Nikako ne pokrivajte zidove tapetama da biste sakrili problem. Ljepak za tapete je odličan izvor hrane za gljivice i možete da napravite samo još goru stvar.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here