SIGURNO STE ČITAV SE POGREŠNO ČISTILI NAKON VRŠENJA NUŽDE: PROMIJENITE OVU NAVIKU DOK NIJE KASNO

0
4110


Ovo je posebno istinito kada je u pitanju lična higijena.

Odlazak u kupaonicu za obavljanje velike nužde nije ništa komplikovano, zar ne? Svi imamo kupaonice, svi mi kupujemo fine troslojne toalet papire da se obrišemo i peremo ruke nakon ošto obavimo nuždu. Ovo je kako civilizovani ljudi rade i kako su nas učili da se to uradi, jer smo bili mala djeca. Međutim, neki koraci u tom procesu se ne preporučuju. Možete li pogoditi šta nije u sasvim redu u tom procesu?

Pa, svi znamo da kad odemo u WC za veliku nuždu trebalo bi obrisati našu stražnjicu odozdo na gore i izbjeći prebacivanjem bakterija iz izmeta u naše privatne dijelove naprijed. Ali, kako možete biti sigurni da je to sve?

Treba da znate da je brisanje iza sa WC papirom nije baš preporučljivo , jer kad to radite vi samo zamažete izmet oko sebe. Pravi način da se to izbjegne je da nakon što završite operete dupe s vodom. Ne možete uskočiti pod tuš svaki put kada odete u toalet, ali možete instalirati bide koji služi u tu svrhu. Njegove prednosti su izvan svake riječi. Ne samo da ćete održavati pravilnu higijenu ali ćete se uštediti i za našu planetu zemlju. Sjedinjene Države koriste preko 35 milijardi rolni toalet papira svake godine i njihova proizvodnja zahtijeva 1,7 triliona litara vode i 250 tona klora, možete li zamisliti? Sve to za samo komad papira za brisanje guz*ce. Ne trošite rezerve vode, zaštitite se iza i postavite bide u WC!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here