POTVRĐENA TUŽNA VEST: Doktori su bili bespomoćni, preminuo glumac kojeg smo toliko voljeli

0
898

Poznati glumac Andrew Rubin, kojeg naša publika vjerovatno najbolje pamti po pojavljivanju u urnebesnoj komediji “Policijska akademija” iz 1984. godine, koja je na Balkanu rušila rekorde gledanosti – preminuo je u dobi od 69 godina života.

Njegov menadžer potvrdio je da je Rubin preminuo u ponedjeljak 5.10. ove godine u Medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, ali je tek sada ova tužna vest objavljena i široj javnosti. Glumac je bolovao od raka pluća.

Porijeklom iz New Bedforda, Rubin je diplomirao na “American Academy of Dramatic Arts” (Američka akademija dramskih umjetnosti) u New Yorku.

Preselio se u Kaliforniju, centar američke filmske industrije i dobivao je gostujuće uloge i u hit serijama kakve su bile Ironside, Cannon, The Streets Of San Francisco, The Odd Couple, S.W.A.T. i The Jeffersons

Njegova glavna uloga na filmu bila je ona najstarijeg sina Walter Matthaua u drami o trkama konja “Casey’s Shadow”, a 1984. glumio je kadeta Georgea Martina u “Policijskoj akademiji”. Prema IMDB, pojavio se u ukupno 27 filmova, serija itd. (Doznajemo.com)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here