PONEKAD NEMATE STRPLJENJA ZA MAMINE SAVJETE? EVO ZBOG ČEGA IH UVIJEK TREBA POSLUŠATI!

0
1242

 

Budimo iskrene, kada vam majka ponudi još jedan od mnogobrojnih savjeta iz sopstvene prošlosti i iskustva, najčešće je – ili ignorišite ili se pitate o čemu to ona priča. No, ispostavilo se da je većina ovih majčinskih zaključaka i savjeta nenadmašna.

Prije nego što iz njenih usta čujete: “A lijepo sam ti govorila…”, usvojite neke od ovih koje vam predstavljamo:

1. Idi na spavanje, draga. Problem će se do jutra riješiti sam od sebe

Kada ste umorne, borba s bilo kakvim problemom je uzaludna. Tako suočene s problemom osjećate se puno emotivnije. Nakon dobrog sna, vaša glava će se razbistriti i vaš problem neće izgledati toliko veliki i nerješiv kao što vam se činio noć prije.

2. Nikada nemoj biti s muškarcem samo zato što se osjećaš usamljeno

Imati bilo kakvog partnera nije uvijek bolje od solo statusa, kažu psiholozi. Ako vas on ne čini srećnom ili se ponaša prema vama loše, doći ćete u situaciju da ćete se osjećati gore i depresivnije nego onda kada ste bile same. Osim toga, ako ste s Gospodinom Pogrešnim, nećete biti dostupne kada naiđe Gospodin Pravi.

3. Ne troši novac na tolike cipele, ostavi sa strane za crne dane

Zažalićete što umjesto novih cipela na nogama nemate baš ništa ušteđevine. No, štednja ne mora narušavati vaš modni stil. Umjesto da bez razmišljanja trošite novac na kupovinu, svaki mjesec ostavljajte sa strane simboličan iznos koji vam neće narušiti budžet.

4. Izađi s njim. Jedan izlazak neće te ubiti

Lijepo je imate standardne kriterijume, ali kada odbacite neke tvrdoglavo zacrtane kriterijume vezane za muškarce, upoznaćete mnogo širi krug muškaraca – jedan od njih mogao bi biti vaš savršeni partner.

5. Ona je samo ljubomorna na tebe, ignoriši je

Ne postoji žena koja se bar jednom u životu ne suoči sa ženskom ljubomorom. Djevojke koje vrijeđaju druge djevojke uglavnom to čine da bi se same osjećale bolje, pa ako im uzvratite istom mjerom, nećete biti ništa drugačije od njih.

6. Glavu gore, draga

Kliše, ali podjednako i lijek za vraćanje samopouzdanja. Čak i ako prolazite kroz neke probleme, ako ostanete pozitivne i vjerujete da će na kraju sve biti u najboljem redu, najvjerovatnije će tako i biti.

7. Možeš puno toga zaključiti na temelju njegovog odnosa prema majci

Kupio je majci veliki buket i džemper od kašmira za rođendan? Savršeno za nju, ali i za vas. Njegov odnos prema majci postaje temelj za sve njegove buduće romantične odnose. Ako vas voli, možete računati da ćete imati istu pažnju i poštovanje. Ali, ako je mamin sin, budite pažljive – osim ako ne želite da vaša svekrva jednog dana živi s vama.

8. Ako želiš povišicu – traži je

Da, suočavanje sa šefom može biti zastrašujuće, ali i vaš račun u banci. Tražite povišicu, posebno ako je vaš zahtjev opravdan i imate savršene argumente za to. Naravno, ne možete samo ušetati kod šefa i reći: “Dajte mi povišicu!” Umjesto toga, navedite što ste sve postigle prethodnih godina. Čak i ako vam u tom trenutku ne mogu izaći u susret, dobiće uvid u vaš rad što može biti osnova za buduću povišicu.

9. Nikada ne napuštaj kuću bez pristojnog donjeg rublja. Ne daj Bože, ali što ako završiš u bolnici?!

Kada stignete u Hitnu pomoć, osoblje ima mnogo više briga nego da gleda vaše donje rublje, no pretpostavimo drugu neočekivanu situaciju – šta ako neplanirano završite kod neodoljivo zgodnog frajera koji vam se već dugo sviđa, ali ste mislile da nemate šanse? A lijepo vam je mama govorila…

Izvor: kurir.rs/cosmpolitan.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here