Pogledajte šta se dešava našem tijelu kada pijemo Coca-Colu..

0
936

Ako bolje razmislite, zapitajte se zašto je receptura koka kole tajna i zašto niko do sad nije uspjeo da kopira formulu. Trenutno samo dva čovjeka na svijetu zna formulu, i nikad ne putuju istim avionom. Tajna se čuva.
Šta se događa u našem tijelu kad popijemo koka kolu?

Da li ste se zapitali zašto Koka-Kolu (pepsi-kolu ili neki drugu kolu) popijemo s osmehom? To je zato što se njom zapravo drogiramo, iako su kokain iz Koka-Kole izbacili još prije sto godina. Zašto su izbacili kokain iz Koka-Kole? Zato što je bio sasvim suvišan.

10 minuta nakon što smo popili Koka-Kolu: 10 kafenih kašičica šećera dospijeva u naš organizam. Mi ipak zbog tolikog šećera nećamo odmah da povratimo jer fosforna kiselina u koli ublažava sladak ukus.

20 minuta nakon što smo popili Koka-Kolu: Količina šećera u krvi naglo skače, uzrokujući insulinsku eksploziju. Naša jetra tada odgovara tako što sve šećere koje nađe u krvi pretvara u masnoće. (U tom trenutku jetra ima mnogo toga da pretvori u masnoće.)

1 sat nakon što smo popili Koka-Kolu: Fosforna kiselina reaguje s kalcijumom, magnezijumom i cinkom u debelom crijevu, osiguravajući dodatnu eksploziju u našem metabolizmu. Ovo se dodatno komplikuje velikim dozama šećera i vještačkih zaslađivača koji dodatno povećavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.

Nekoliko sati nakon što smo popili Koka-Kolu: Zbog stvorene navike, organizam oseća nedostatak kofeina, i javlja se želja za još jednom dozom Koka-Kole.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here