Ove stvari ne smete podići ni pod kojim slučajem ukoliko ih nađete na zemlji

0
1772
Close-up Of A Woman Picking Up Fallen Wallet On Street

Nekada mislimo da smo dužni da podignem neke stvari koje pronađemo na zemlji, ali ih ni u kojem slučaju ne biste trebali uzimati. Bitno je da sami sebe zaustavite u tome i posjetite na posljedice koje se mogu dogoditi jer to može da utječe na vaše zdravlje i na vaše blagostanje također.

Ne dižite novčanik, ili tašnu sa novcem- trebate biti na oprezu čak i u slučaju kada su vaši motivi dobronamjerni i planirate da svoj pronalazak predate policiji. Kada se desi da jednom podignete taj izgubljeni novčanik, onda se moe pojaviti “svjedok” koji će zahtjevati novac koji ste našli, a u tome slučaju se vlasnik može pojaviti i optužiti vas.

Ne dižite slušalice- nije potrebno reći da svaka normalna osoba ne bi uzela korištenu četkicu za zube, ili peškir kojeg su pronašli na ulici. Upravo trebate isto tako posmatrati slušalice jer se na njima skuplja dosta bakterija i radi toga možete zaraditi infekciju o prethodnog vlasnika.

Ne dižite nožete ili ostale predmete koji mogu biti kao oružje- ukoliko ne želite imati probleme sa policijom, onda nikada ne biste trebali da uzimate noževe koje ste slučajno pronašli na ulici. U tome slučaju vi možete biti prevareni, a ne znate koje je porijeklo toga predmeta i vaši otisci mogu biti na tome.

Ne dižite čiode, igle, ili sim kartice- kada nađete špricu negdje, onda to nikako ne biste trebali dirati jer ko zna da li se možete zaraziti s čime. Neki ljudi koji ne žele da im se uđe u trag će baciti svoju SIM karticu, a radi toga vi ne trebate nikada da je podižete jer vas možda čeka nešto opasno

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here