OSTVARUJU SE PROROČANSTVA: Antarktik pukao u dužini od 110 km, a svi kriju, evo zašto…

0
1453

Ogromna pukotina na ledenom grebenu na Antarktiku bi mogla biti prvi znak da predviđanja Edgara Kejsija počinju da se ostvariju.
Već decenijama su naučnici znali šta se sprema, njihovi glasovi su utišani u ugušeni novcem i stvarnim vladarima ovog svijeta. Ali ako priznamo predviđanja Edgara Kejsija, znaci su se možda pojavili i ranije, piše “Webtribune“…

Početkom prošlog vijeka, američki mistik Edgar Kejsi je počeo da koristi svoje vidovite moći kako bi otkrio detalje o skrivenoj prošlosti naše planete. Ali je ova kontroverzna ličnost takođe tvrdila da je bio u stanju da zaviri u budućnost i da ono što je vidio nije dobro za čovječanstvo. On je tvrdio da će se u relativno kratkom vremenskom periodu naš svijet promijeniti, i na kraju postati neprepoznatljv.

Napisao je:

“Zemlja će se slomiti na mnogim mjestima. Rani dio će vidjeti promjenu u fizičkom aspektu zapadne obale Amerike. Tamo će se pojaviti otvorene vode u sjevernim dijelovima Grenlanda.

Tu će se vidjeti nove zemlje Karipskog mora. Južna Amerika će biti uzdrmana od najvišeg dijela do kraja; i na Antarktiku sa Ognjene zemlje, tamo će biti zemlja, i moreuz sa navalom vode.“

Nedavno je NASA uočila pukotinu na zamrznutom kontinentu.

Prijelom je fotografisan 10. novembra u sklopu operacije IceBridge, vazdušnog pregleda leda Antarktika. Istraživanje je pratilo promjene na Južnom polu zbog razornih efekata globalnog zagrijavanja.

Smještena u Larsen C regionu, pukotina sada ima oko 110 km dužine i polako se povećava. Fragmentacija na Antarktiku je očigledna na satelitskim snimcima i podaci pokazuju da se veliki komadi leda neprestano razbijaju i udaljavaju. Ako ova nova pukotina stigne do okeana i razdvoji Larsen C od ostatka ledenog grebena, formiraće se novi ledeni brijeg sa površinom od preko 17.000 kvadratnih kilometara.

Kada se to bude topilo, globalni nivo okeana bi mogao da se poveća za 0,8 do 2 metra.

Ovo je još jedan znak da se led na Antarktiku topi i nivo mora će nesumnjivo rasti, praveći haos na priobalnim područjima. Vremenski obrasci će postati još više nepredvidivi i jezivi. S obzirom na trenutno stanje u kome je naš svijet, samo zamislite šta bi globalni uragani i jake oluje uradili…

haber.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here