NJEZINA PRIČA se i danas priča: Pila je svako jutro vodu s limunom i medom, evo što joj se dogodilo

0
728

Prije tri godine u magazinu Elephant Journal objavljena je priča autorice Crystal Davis, a njezino se iskustvo i danas prepričava.
Crystal je tada napisala sljedeće:

Prije tri godine teško sam oboljela od gripe. Lijekovi nisu bili posebno efikasni, a jedna žena mi je preporučila piti toplu vodu sa medom i limunom svako jutro. Naravno, reagirala sam skeptično na njezinu preporuku, ali ipak sam je poslušala. Gripa je prošla, ali taj napitak mi se počeo sviđati.

Počela sam ga piti svaki dan i tako već godinu dana. Za to vrijeme moj organizam se transformirao na potpuno neočekivani način.

Evo šta se kod mene promijenilo:

Već godinu dana nisam se niti jednom prehladila. Ne muče me više bolovi u želucu.

Treba reći, da nikad nisam vjerovala u snagu narodne medicine. Bila sam rob apoteka. Zaboli me stomak- pila sam tablete. Muči me kronični umor – pila sam vitaminske tablete itd.

Za godinu dana čak nisam niti jednom kinula. Moje glavobolje su prošlost. Sada nosim med i limun gdje god krenem. Pijem taj napitak čak i u hotelima.

Više ne pijem jutarnju kavu. I vrlo lako se razbudim.

Moj limuno-medeni koktel izbavio me od ovisnosti od kave. A zajedno s njom, i od glavobolje. Sada imam mnogo više energije u toku dana. Odlično se naspavam, i nasmijana sam ujutro.

Ranije, da bih se potpuno razbudila, trebalo mi je skoro sat vremena, sada nisam nervozna i ne prigovaram svojim bližnjima. Uopće sam zaboravila kada sam posljednji put osjećala napetost u prvom dijelu dana.

Ljudi u mojoj okolini su postali zdraviji. I ovo je najveća nagrada.

Uvjerila sam cijelu porodicu da slijede moj primjer. Tako, u prošloj godini, gripa i druge zimske nevolje, nisam dobila ni ja, ni cijela moja porodica.

Ne znam kako djeluje ovaj čaroban napitak, ali on radi. Vrlo sam zahvalna toj ženi na savjetu.

Moj recept

Za čašu napitka iscjedim polovicu limuna, dodajem kafenu kašiku meda. Sve prelijem toplom prokuhanom vodom. Pijem svako jutro, nakon buđenja.

Ovaj napitak štiti vas od infekcija urinarnog trakta, to sam kasnije saznala iz enciklopedija.

Limun i med stimuliraju rad probavnog trakta, a također hidratiziraju debelo crijevo. Tako da usput dobijete odličan lijek protiv zatvora i cistitisa. Napitak je diuretski, a ljekari kažu da je on potpuno u stanju da vas zaštiti od problema vezanih za urinarni trakt.

Uglavnom, toplo preporučujem. Osim toga, ovo je ukusno. Jednostavno, probajte, napisala je tada Crystal.

Nema razloga da i mi ne probamo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here