MAJKA U 6 – toj deceniji: Ona je 2 najstarija porodilja u ISTORIJI i evo šta o tome IMA DA KAŽE

0
1001

Sa bebom u naručju, s osmehom na licu i suprugom pored sebe juče je iz porodilišta u Višegradskoj izašla Atifa Nokić (60), druga najstarija porodilja u istoriji Srbije.

 

Ona i suprug Šerif Nokić (68) sa nestrpljenjem i velikom srećom dočekali su dan da sa svojom bebom dođu kući u Novi Pazar.

– Nakon petog pokušaja vantelesne oplodnje, uspela sam da zatrudnim i rodim bebu. Znala sam da će biti veliki rizik u ovim mojim godinama, ali želja mi je jedina u životu bila da imam dete, i ona mi se ostvarila. Uopšte se nisam plašila za svoj život. Hrabrost mi je bog dao, sudbina mi je takva bila i sve je išlo kako treba – priča ushićeno za “Blic” Atifa, koja je 20. juna carskim rezom na svet donela devojčicu Alinu.

Šerif je na početku bio protiv ove ideje. On ima četvoro dece iz prvog braka i, kako kaže, vreme je za unučiće, a ne za decu.

– Protivio sam se tome jer je rizik veliki, ali sam popustio, videvši njenu veliku hrabrost – kaže on.

Ponosni roditelji spremni su da, podmlađeni rođenjem devojčice, trčkaraju za njom, iako, kako i sami kažu, imaju i nekih zdravstvenih problema: Atifa s krvnim pritiskom, a njen suprug s dijabetesom, uz ugrađena tri bajpasa. Uz najširi osmeh, pričaju da im je beba udahnula snagu za novi život.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here