Majka tukla djevojčicu (4) dok nije završila 
u komi

0
1328
11111

Osnovno javno tužiteljstvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Maje K. (23) iz Kovina zbog brutalnoga fizičkog zlostavljanja četverogodišnje kćeri oboljele od epilepsije. Nakon posljednjeg premlaćivanja djevojčica je završila u komi i jedva preživjela. Kako pišu Novosti, prema neslužbenim saznanjima, liječnici su svjedočili kako ne pamte takav slučaj zlostavljanja djeteta. Maja K. uhićena je 13. veljače nakon što je njezina kći S. K. primljena u Univerzitetsku dječju kliniku u Tiršovoj bez svijesti i srčane radnje, s višestrukim hematomima na glavi i krvarenjem na mozgu. Nakon napora liječnika, djetetu je spašen život koji je visio o koncu, ali je palo u komu.

Slučaj je odmah prijavljen policiji i Tužiteljstvu. – Ozljede su bile toliko teške da su i liječnici bili zaprepašteni. Bilo je jasno da je dijete mučki pretučeno. Majka je odmah privedena zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda opasnih za život – rečeno je iz Tužiteljstva. Liječnici su ustanovili i kako maloljetna S. K. po cijelom tijelu, nogama, rukama, glavi, grudnom košu, ima stare ozljede u obliku modrica, ožiljaka, hematoma, kao i da je trpjela zlostavljanje dulje vrijeme. Posljednje zlostavljanje moglo je biti smrtonosno, ali što se točno dogodilo tog dana, kada je dijete završilo u komi, nije ustanovljeno. Na saslušanju u Tužiteljstvu majka je negirala da je tukla kćer, navodeći da se ona ozlijeđivala tijekom epileptičkih napada. Maja K. priznala je i da dijete ni jednom nije odvela liječniku zbog epilepsije, piše vecernji.ba.

Nakon vještačenja, ustanovljeno je kako je majka uračunljiva, ali kod nje je ustanovljen lakši stupanj mentalne ovisnosti. Oduzeto joj je skrbništvo, a djetetu je dodijeljen skrbnik iz Centra za socijalni rad u Kovinu. Djevojčica je, nakon oporavka u bolnici, sada u Domu za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj. – Stravično zlostavljanje ostavilo je trajne posljedice na dijete zbog čega je danas težak invalid. Djevojčica ima kvadriparezu, hrani se sondom, ne govori, ne može sjediti, ne može uspravno držati glavu – kažu iz smederevskog Tužiteljstva. Majka je, nakon mjesec dana pritvora, puštena da se brani sa slobode. – Protiv Maje K. podignuta je optužnica za nasilje u obitelji i zahtijevana je najstroža zakonom propisana kazna od deset godina zatvora – izjavila je za Novosti osnovna javna tužiteljica u Smederevu Dragana Popović. Maja K. je u vrijeme uhićenja živjela u izvanbračnoj zajednici, a očuh pretučene djevojčice posvjedočio je da Maja nije tukla dijete, ali da ju je ponekad znala je “gurnuti”. On je tvrdio kako je djevojčica i “sama padala zbog bolesti, ali da je nisu vodili liječniku”.

(TIP/Foto: Ilustracija)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here