LIJEK NAŠIH BAKA ZA TRETIRANJE ASTME, BRONHITISA, KAŠALJA I PROBLEME SA PLUĆIMA!

0
1064
SONY DSC

Mnogo ljudi ima različite problem sa plućima ali najčešći su astma, bronhitis, i različiti oblici kašlja.Problema sa plućima mogu biti uzrokovani kako infekcijama , tako i različitim drugim stanjim, alergijama, te naravno pušenjem.

SONY DSC

Prenosimo vam u narodu poznati lijek protiv ovih problema , posebno astme kako plućne tako i srčane. Lijek su pripremale u različitim varijacima još naše bake i vjerujte znale su šta rade. Evo šta vam je potrebno i kako se sprema:

– pola kilograma crvenog luka
– pola kilograma šećera
– 2 limuna
– 1,5 litara vode
– 7 velikih kašika domaćeg meda

Šećer u metalnoj zdjeli umjereno zagrijavamo i mješamo dok ne porumeni, dodamo sitno isjeckani luk , kratko propržimo i dodamo vodu. Sve skupa kuvamo da voda vri na umjerenoj temparaturi dok ne ispari 1/3 vode.

Potom pustimo da se ohladi , dodamo sok od 2 iscjeđena limuna i med te sve dobro mješamo da se potpuno ujednači. Ostavimo da odstoji smjesa, zatim je procjedimo (od komadića luka) i pohranimo u staklenu bocu. Potrebno je koristiti 1 supenu kašiku napitka prije svakog obroka dok se kompletna količina ne potroši. Po potrebi napravite novu mješavinu i ponavlajte postupak dok se pluća ne izliječe. Djeca uzimaju male kašikice napitka prije svakog obroka.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here