JEDNOSTAVNA DIJETA: HAOS DOBRA DIJETA! POMIJEŠAJTE MLIJEKO I ZELENI ČAJ, SMRŠAJTE I OČISTITE ORGANIZAM!

0
2512

000001-small1

Loading...

Svako jutro milioni ljudi započinju dan sa šoljom toplog čaja. Neki sa šećerom, neki bez, neki zeleni, neki crni. Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetima zelenog čaja. Štavise, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlijekom.

Dijeta sa mlijekom i zelenim čajem (mlijekočajem) najviše je popularna među onima koji žele da smršaju i posle održavaju svoju težinu u normali. Mlijekočaj nije samo ukusan napitak koji ne stvara osećaj gladi, nego je odličan za čiscenje i detoksikaciju cijelog organizma od toksina.

Za jedan dan dijete sa mlijekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (višak tečnosti u organizmu).

Dijetu sa mlijekočajem preporučuje se držati jedan dan, ne češće od dva puta mjesečno.

Kontraindikacije: netolerancija na mlijeko, bolesti bubrega i zučne kese i nizak pritisak. Ako imate neku hroničnu bolest, konsultujte svog ljekara.

RECEPT DIJETE SA MLIJEKOM I ZELENIM ČAJEM

Biće vam potrebno:

  • 1,5 litar nemasnog mlijeka
  • 2 kašike pravog zelenog čaja

Moja preporuka da pravi zeleni čaj nabavite u radnji sa zdravom hranom, nemojte koristiti čaj u filter vrečicama, nećete osjetiti nikakav efekat.

U prokuhano i ohlađeno mlijeko do 70 stepeni (ovo je važno – mlijeko ne smije da bude toplo, nego vruće) dodajte 2 kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Poslije procijedite i pijte.

Mlijekočaj pijte u toku dana po jednu šolju na svaka 2 sata.

Čaj sa mlijekom apsorbuje se bolje, jer čaj olakšava varenje mlijeka, a mlijeko ublažava efekte kofeina.

U međuvremenu pijte negaziranu vodu.

Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mlijeko i zeleni čaj je jak diuretik, a voda kontroliše ravnotežu u organizmu.

Glad osjetiti nećete, jer mlijekočaj oslobađa organizam osjećaja gladi.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here