IMATE PROBLEMA SA SINUSIMA,DONOSIMA PRIRODNI LIJEK KOJI ĆE VAM POMOCI!

0
744

Odlazak liječniku najčešće podrazumijeva propisivanje antibiotika, ali možete se odlučiti i za nešto prirodnije opcije
Sinusitis je upala sluznice koja oblaže sinuse. Upala može biti posljedica prehlade, upale ždrijela ili alergije. Simptomi koji prate sinusitis su začepljen nos, pojačana sekrecija, osjećaj pritiska i boli u području sinusa, ali i glavobolja koja se najčešće javlja ujutro. Uz ove specifične simptome, sinusitis prati i umor i iscrpljenost.
Odlazak liječniku, najčešće podrazumijeva propisivanje antibiotika, ali možete se odlučiti i za nešto prirodnije opcije.
Naranče – budući da obiluju vitaminom C, koji ublažava začepljenost nosa, pomaže u pročišćavanju sinusa. Također, udisanje mirisa naranče pomaže u čišćenju sinusa. Istraživanja ukazuju na to da svakodnevna konzumacija naranača može smanjiti nastanak upale sinusa.
Kopriva – ako se uzima kao čaj ili tinkutra, potiče rad imunološkog sustava, a samim time se organizam učinkovitije bori protiv sinusitisa. Kopriva ublažava simptome upale kao što su svrab nosa i nadraženost očiju, a potiče i izlučivanje sluzi iz sinusa koji je glavni uzročnik boli kod sinusitisa.
Češnjak – ima odlična antibakterijska svojstva, što znači da će uspješno djelovati i protiv upale sinusa. Za antibiotsko djelovanje pobrinut će se alicin, sastojak koji češnjaku daje specifičan miris

Loading...

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here