Evo kako da se riješite dosadni muha, i čime da ih odbijete iz kuće

0
1259

muhe

S problemom muha u stanu i kući bore se apsolutno svi a kako biste se riješili ovih dosadnih ljetnih napasnika ne morate kupovati umjetna sredstva neugodna mirisa već ih se možete riješiti uz pomoć prirode.

Muhe mrze mediteransko bilje zato uz pomoć zdravih i mirisnih biljaka osvježite prostor i riješite se napasnika.

 

Lovor

Pomiješajte nekoliko grančica ružmarina te nekoliko suhih listova lovora. Razmrvite ih i stavite u ukrasne zdjelice.

Zdjelice stavite u kuhinju pored kante za smeće, u dnevni boravak ili gdje god vam se sakupljaju muhe. Ovo bilje ima intenzivan miris koji vi nećete jako osjetiti, a koji osvježava prostor i tjera muhe.

Menta

Pomiješajte šalicu vode i 25 kapi eteričnog ulja mente. Mješavinu ulijte u bočicu s raspršivačem te pošpricajte prostoriju kad god se sjetite.

Menta, odnosno metvica ima vrlo nježan i ugodan miris koji djeluje pozitivno na dišne puteve, a koji dosadne muhe nikako ne vole.

Lavanda

Oko kuće, na prozor ili na balkon u vaze zasadite nekoliko biljaka lavande. Lavanda se vrlo lako održava, ima ugodan miris, prekrasan je ukras, a što je najvažnije vrlo uspješno tjera muhe, komarce i ostale dosadne insekte.

Lavandu možete upotrijebiti i kao mentu, a sve što vam je potrebno je malo vode i nekoliko kapi eteričnog ulja ove ljekovite biljke.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here