4 GENIJALNA NAČINA da iskoristite filter kesice od čaja! Ovo do sada niste znali!

0
690

Nevjerovatni načini na koje možete upotrijebiti iskorištene kesice vašeg omiljenog čaja za koje do sada niste znali.

Ne bacajte filter kesice u smeće, pokušajte da im na par jednostavnih načina produžite život, veoma će vam se isplatiti.

Potrošene kesice filter čajeva mogu da posluže na više načina:

1. Otklonite otečenost kapaka

Uzmite dvije ohlađene kesice tek popijenog čaja, najbolje bi bilo zelenog, stavite ih na kapke, lezite na 10 minuta i opustite se. Oduševit ćete se efektom.

2. Aromatizator u kesici

Filter je materijal bez mirisa, kada popijete čaj sve ono sto je u vrećici gubi miris, pa vi kapnite 3-4 kapi vama omiljenog eteričnog ulja i istog trenutka dobićete sjajni suhi aromatizator, koji zahvaljujući končiću možete zakačiti i u toaletu, u ormarić sa odjećom ili cipelarnik.

3. Čuvar frižidera od neprijatnih mirisa

Mnoge namirnice ispuštaju mirise, dok neke druge te namirnice upijaju.

Da ne biste jeli lubenicu sa ukusom luka, nakon što popijete čaj, svoju filter kesicu štavite u frižider i ona će upijati neprijatne mirise, i opet nakon svakog popijenog čaja, imate mogućnost da zamenite kesicu.

4. Prijatelj vašeg cvijeća

Bilje čaja osušeno i izvađeno iz kesice, dodaje se u zemlju sa cvijećem jer joj daje rastresitost i spašava biljku od viška vode.

Takođe, upotrebljene filter kesice možete staviti na dno saksije u jedan ili dva sloja, da vam zemlja ne bi ispadala, a da višak vode može slobodno da otiče, prenosi “Budoar“.

izvor: budoar.rs

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here