Mnogi ovo smatraju samo istisni, a zapravo vam može ugroziti…

0
307

Svima nama smeta kada na licu nađemo bubuljicu. Onda počnemo da je stiskamo, a to nije uopšte dobro.

Umjesto da dirate tu bubuljicu, bolje je da je pustite, ne dirate i proći će sama. Redovno se umivajte, njegujte i proći će.

Vjerujemo da vam smetaju bubuljice, ali njihovim istiskivanjem ćete samo napraviti problem. Ukoliko ih cijedite možete sebi stvoriti ožiljke.

Ono što se još može desiti jeste infekcija. Rana se može inficirati i izazvati ozbiljne posljedice. Te infekcije mogu dovesti do opasnih stanja.

Zato je bolje da bubuljicu jednostavno ne dirate jer će tako proći i neće dovesti do štetnih posljedica po vas.

Dodatni kutak zabave:

ISPOVEST DANA: Prije par dana saznala sam kako moj momak boluje od raka. Mnogo sam tužna zbog takve vijesti bila. Znala sam da će proći kroz velike poteškoće. Možda i uspije da se izliječi, ali će taj proces dugo da potraje i da bude bolan. Kada sam svoju tugu ispričala svojoj mami, njene riječi su me začudile i mnogo povrijedile. Rekla mi je: “Ostavi ti njeg dok još možeš, ne treba ti bolesnik pored tebe, možeš ti puno bolje.” Nisam takvo nešto od nje očekivala pa me uhvatila nespremnu.

Prvih nekoliko minuta samo sam šutjela jer sam bila šokirana njenom izjavom. Poslije kada sam se ohladila, sasula sam joj u lice sve što mi je u tom momentu bilo na duši. Rekla sam joj kako bez njeg ne mogu, koliko ga volim, i kako on meni u životu treba, zdrav ili bolestan on bio. Nisam osoba koja bi ostavila voljenu osobu jer je oboljela. I da ga ostavim, takvo nešto može sutra u braku da mi se desi, mom mužu ili meni. Uz mog voljenog muškarca ostajem do kraja. Kada sam joj sve to rekla, otišla sam u svoju sobu i plakala. Trebala mi je njena utjeha koju nisam dobila. Od tada ne razgovara sa mnom jer smatra kako sam je razočarala.

Izvor: komšiluk.net

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here