Pileći kroketi punjeni šunkom i sirom..

0
1013

Namirnice
400 grama fileta pilećih prsa
1 jaja
60 grama krušnih mrvica
1 šaka svježih listova peršina
40 grama šunke za pizzu
40 grama polutvrdog sira ili sira za pizzu
Sol i papar (po želji)
Brašno, jaja i krušne mrvice za paniranje
Upute
Pileće filete narežite na manje komade i stavite ih u električnu sjeckalicu. Dodajte čajnu žlicu soli, pola čajne žlice papra i cijele listove peršina. Sameljite sve sastojke u sitno mljeveno pileće meso.

Pileće mljeveno meso prebacite u duboku posudu i u njega rukama umiješajte 1 cijelo jaje i 60 grama krušnih mrvica. Dobivenu smjesu stavite kratko hladiti u hladnjak.
Ohlađeno pileće meso stavite između dva lista rastezljive folije. Rukama ili valjkom za tijesta razvucite mljeveno meso u kvadrat debljine do 1 cm. Uklonite gornju foliju s mesa.
Šunku i sir narežite na tanke trakice, ne deblje od 5 mm. Dužinu trakica neka vam određuje i željena dužina pilećih kroketa.
Mljeveno meso izrežite u nekoliko dugačkih traka malo širih od trakica šunke i sira s kojima ćete ih puniti.
Krokete punite tako da stavite po jednu trakicu šunke i sira, a zatim ih motate u pileću meso. Kada se dva kraja pilećeg mesa spoje tu ga odrežite nožem i rukama zatvorite pileći kroket sa svih strana i po potrebi dodatno ispravite oblik kroketa.
Prije paniranja stavite pileće krokete na dodatnih 5-10 minuta u hladnjak radi lakšeg rukovanja.
Paniranje odradite standardno. Znači uvaljajte pileće krokete prvo u brašno, zatim u umućena jaja, i na kraju u krušne mrvice.
Pileće krokete pržite u dubokom ulju ali ne na pre jakoj vatri kako vam se ne bi kroketi pre brzo ispekli izvana, a u sredini ostali sirovi. Kada prime lijepu zlatno smeđu boju odložite ih na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja s njih.
Poslužite ih uz umak po želji i hladno pivo :). Dobar tek!

Bilješke
Ako ne želite raditi svoje domaće pileće mljeveno meso možete slobodno kupiti gotovo mljeveno meso. Samo pripazite da kupite neko kvalitetnije mljeveno meso pošto će o njemu najviše ovisiti okus kroketa, ali i kako se lako mogu pripremati.
Ako vam se mljevena piletina previše lijepi za prste namočite prste hladnom vodom svakih par minuta kako bi izbjegli lijepljenje, ali i kako bi mogli još ljepše oblikovati krokete.
IZVOR.kuharica.kontin.info

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here