Svi misle da su ove tačkice bubuljice: Istina je POTPUNO DRUGAČIJA i evo zašto NE SMIJETE da ih ISTISKAT

0
1383

Svi znamo za upozorenja stručnjaka da ni po koju cijenu ne treba cijediti bilo kakve izrasline na licu. Ipak, većina nas to zanemari i kada se nađemo pred ogledalom, prsti sami krenu ka bubuljici. Ipak, ove izrasline ni slučajno ne treba da dirate.

Mnogi misle da su bubuljice i griješe

– Cijeđenje svih izraslina dovodi do pucanja kože zbog čega ste podložniji infekcijama i imate još veći problem od same bubuljice – kaže dermatolog Endi Ejndželmen. Ali neke od tih bubuljica je opasnije cijediti od ostalih.

URASLE DLAKE

urasle-dlacice

Urasle dlake bolje ostavite na miru. Da li je ova pojava iritantna? Nesumnjivo jeste. A da li je vrijedna cijeđenja? Nikako.

– Urasla dlaka je rezultat zarobljavanja dlake ispod kože. Nakon toga stvara se crvena neravnina na koži koja često svrbi i upaljena je ali nikada nije dobra ideja oslobađati dlaku pincetom ili je cijediti, jer time možete da napravite veći problem, infekciju stafilokokama ili čak i sepsu. Umjesto toga nanesite na to mjesto hidrokortizon koji će smiriti upalu i svrab a potom pilingujte lice da bi dlaka mogla sama da izađe – kaže Džoel Šlezinger, dermatolog.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here