STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Pripazite, ovih 6 znakova osjetite 24 sata prije smrti

0
517

Smrt je neizbježna i upravo zato trudimo se o njoj ne razmišljati. No znamo li što se događa netom prije nego osoba umre i može li se taj trenutak prepoznati?

Jedan je stručnjak rekao kako je smrtni hropac znak sigurne smrti koja nekoga čeka tijekom sljedeća 23 sata, piše New York Post. Ovaj se fenomen događa u trenutku kada osoba nije u mogućnosti gutati.

Osoba kojoj je smrt blizu disat će drugačije, a taj jedinstveni zvuk dio je tog fenomena, kaže dr. Daniel Murrell, sa američkog sveučilišta u Alabami. Iako je zvuk stravičan, liječnici uvjeravaju kako osoba ne osjeća nikakvu bol. U takvim slučajevima medicinsko osoblje može pomoći i ublažiti pacijentovu muku okrećući ga na bok da mu se oslobode dišni putevi.

Ostali znakovi koji ukazuju na brzu smrt su: zbunjenost, učestalo zijevanje kako bi se došlo do više kisika, gubitak svijesti i ponovno vraćanje, inkontinencija, promjena tjelesnog mirisa, uznemirenost, tamne modrice, ljuštenje kože. Prošle godine neurolog dr. Cameron Shaw otkrio je što se događa 30 sekundi prije nego netko umre. Kaže kako već u prvih 10 do 20 sekundi gubimo osjećaj za sebe, izgubi se osjećaj za humor, mogućnost razmišljanja.

Tvrdi kako i stvarno postoji svjetlo na kraju tunela, no to ne znači nužno da i postoji život nakon smrti. “Znamo da se taj fenomen događa u trenutku kada mozak više ne prima kisik”, naglasio je Shaw. Dodaje kako će osoba u tom trenutku i stvarno razmišljati o svom životu i nekim uspomenama i učinit će mu se kao da mu život leti pred očima. A sva izvantjelesna iskustva nisu stvarna, već je to samo trik našeg mozga, naglašava.

izvori: SB/New York post

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here