SE*SUALNA ANOREKSIJA je sve češća bolest, a mnogi ne znaju da je to poremećaj! HITNO LEČENJE

0
968

Sek*ualna anoreksija je poremećaj koji utiče na apetit za sek*ualnim odnosima, a pogađa i muškarce i žene. Za ovu bolest čulo je jako malo ljudi, a oni koji pate od nje, imaju običaj da izbegavaju bilo kakvu vrstu sek*ualne intime, a upravo zato što imaju strah od bilo kojeg sek*ualnog kontakta, kao rezultat prethodnih iskustava.

Za njih još uvek ne postoji grupa za podršku, čime se mogu pohvaliti onih, zavisni od se*sa. Sek*ualna anoreksija se može odraziti na opšte ophođenje u međuljudskim odnosima, ali daleko više na samopouzdanje, samopoštovanje, izazivajući usamljenost.

SIMPTOMI

Osoba koja pati od sek*ualne anoreksije neće samo izbegavati fizičku intimnost, već će postati zabrinuta, preplašena i besna kada se otvori tema o se*su. Simptomi variraju od nepostojećeg apetita za s*ks do vrlo neugodnog stava o se*su. Fizički simptomi uključuju hormonalni disbalans, konstantan osećaj umora i nultu erekciju ili uzbuđenje.

UZROCI

Uzročnici se*sualne anoreksije mogu biti drugačiji kod svake osobe. Najčešće je izazvana prethodnim traumatičnim iskustvima ili zlostavljanjem. To može biti bilo šta, od priča od strane roditelja da je se*sualni čin loš ili grešan, do silovanja i zlostavljanja.

Ostali uzročnici koji su više fizički mogu biti hormonalni disbalans, lekovi ili čak nedavno rođenje deteta. Čak i po*nografija može biti povezana s nekim od uzročnika sek*ualne anoreksije, tako što izaziva kompletno neinteresovanje za bilo koju drugu vrstu se*sa. Uzroci su uglavnom drugačiji kod svake osobe i ne mogu se utvrditi sa sigurnošću, bez prethodnog zalaženja u istorijat oboljele osobe.

LEČENJE

Postoje nekoliko tretmana koji će pomoći osobama koje pate od seksualne anoreksije. Ako je problem uzrokovan hormonalnim poremećajem u vidu niske količine testosterona ili estrogena, hormonska terapija će biti dovoljna da se problem reši.

Međutim, ako je emotivni stres bio pokretač ovog problema, dalji tretman će biti proveden u vidu obimne terapije, u cilju da se dođe do problema kako bi bio iskorenjen.

Terapija se može provesti samostalno, ili s oba partnera, zavisno od temelja problema.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here