Kada vidite zašto je utrljala kurkumu na lice napravit ćete isto!

0
1133

Ova maska posvjetljuje vašu kožu, smanjuje pore, uništava akne i ekcemi, te ublažava crvenilo i upalu. Maska od kurkume je odlična i u borbi protiv starenja, osim toga uklanja bore, ostavljajući kožu mekom i glatkom.

Kurkuma je super moćan začin koji dolazi iz Indije. Obično je u obliku praha. To je žuto-narančasti prah i ima specifičan okus.

Njegova je primarna uporaba u kuhanju, ali je kurkuma čest dio brojnih domaćih tretmana i lijekova. Liječenje kurkumom može pružiti korisne učinke. Napravite li domaću masku za lice, snažni sastojak može liječiti niz kozmetičkih pitanjima, uključujući i akne, ekceme, crvenilo, upale, tamne mrlje ili krugove pod očima, kao i neželjene dlake na licu i bore.

Osim toga, ova maska posvjetljuje vašu kožu, smanjuje pore, uništava akne i ekcemi, te ublažava crvenilo i upalu. Maska od kurkume je odlična i u borbi protiv starenja, osim toga uklanja bore, ostavljajući kožu mekom i glatkom.

Imajte na umu kako je kurkuma snažno sredstvo za bojanje, kad god je koristite nosite staru odjeću. Zaštite i svoj namještaj i nemojte se prepasti ako vam nokti i koža požute.

Sastojci:

mala zdjela, žličice, žlica, brašno, kurkuma, bademovo ulje, mlijeko.

Upute:

Pomiješajte 1 žličicu kurkume s 2 žlice brašna u zdjelu. Zatim, dodati 1 žlica bademovog ulja i oko 3-4 žlice, mlijeka, tek toliko da smjesa nije previše tekuća. Pomiješajte sve sastojke kako bi dobili homogenu smjesu. I vaša maska od kurkume ​​je spremna!

Primjena:

Prije nego što počnete sa primjenom ovog maske, imajte na umu da biste trebali biti vrlo oprezni oko podrčuja obrve, kosa, i trepavica. Ova maska ​​se između ostalog koristi i za uklanjanje dlaka na licu. Masku stavite na lice i ostavite tako 20 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom.

Pogledajte video

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here