AKO STE RODITELJI SPRIJEČITE DA OVO VAŠA DJECA RADE: UBICA KOJEG GOTOVO SVAKA DJEVOJKA NOSI SA SOBOM, A NIKO TO NE ZNA!

0
594

Kada biste vidjeli ruke kod mnogih djevojaka, mogli biste da vidite kako imaju gumicu za kosu. Jeste li i vi jedna od mnogih koje to rade!? Naime, ovo nikako ne biste trebali da radite, jer je veoma opasno po vaše zdravlje, obzirom da dovodi do poremećaja u protoku krvi kroz krvne sudove. 

Sada ćemo vam ispričati za jedan slučaj koji se zaista desio, i zbog kojeg biste trebali početi izbjegavati da stavljate gumicu na ruku.

Audree Kopp je jedna od mnogobrojnih djevojka koja bi nakon što pusti kosu, stavljala gumicu na ruku kako bi kasnije ponovo mogla da je iskoristi. Međutim, jednog dana je primjetila kako se na njenom zglobu pojavilo crvenilo i da je zglob počeo oticati!

 

Najprije je pomislila kako joj je to ostalo od ujeda insekta, i otišla je kod ljekara, koji joj je prepisao antibiotike za korištenje.

 

 

Međutim, poslije nekog vremena utvrđeno je da otok i crvenilo nisu nastali zbog ujedan insekta, nego zato što je držala gumicu za kosu na ruci

 

Na gumici se nalazi mnoštvo bakterija koje su djelovale na pore na koži i izazvale razvoj infekcije.

Veoma je bitno da od sada vodite računa da li su te gumice čiste, jer niko ne bi volio da se nađe u situaciji u kakvoj je bila ova djevojka.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here