ŽENA STARA 101 GODINU RODILA ZDRAVU BEBU TEŠKU 4 KG: POGLEDAJTE ŠTA SE ZAISTA DESILO…

Posted on Jan 13 2018 - 6:06pm by Mirela Mirelic

ŽENA STARA 101 GODINU RODILA ZDRAVU BEBU TEŠKU 4 KG: POGLEDAJTE ŠTA SE ZAISTA DESILO…
Dogodio se preokret u priči koja je izazvala nevjericu kod mnogih, a kod nas su je neki mediji prenijeli pod bombastičnim naslovima. No, Snopes.com, sajt koji se bavi provjerom istinitosti takvih bombastičnih vijesti utvrdio je da je cijela priča – izmišljotina!

Podsjetimo, još 7. januara 2016. godine, web site World News Daily Report objavio je članak u kojem se tvrdilo da je 101-godišnja žena iz Italije po imenu Anatolia Vertadella rodila bebu tešku preko 4 kilograma nakon uspješne transplantacije jajnika u privatnoj klinici u Turskoj, a koju su, prema navodima, medicinski profesionalci kritikovali zbog životnog doba u kojem je starica. WNDR je tvrdio da je izvor njihove priče «Rivista Napoli», međutim utvrđeno je da je u pitanju puka ×kcija, a fotogra×ja kojom je ilustrovan članak je preuzeta sa Reddita, i nema nikakve veze sa pričom o porođaju 101- godišnjakinje

 

Navodno, najstarija porodilja je stvarno imala 70 godina, a riječ je o jednoj ženi iz Indije. Dogodio se preokret u priči koja je izazvala nevjericu kod mnogih, a kod nas su je neki mediji prenijeli pod bombastičnim naslovima. No, Snopes.com, sajt koji se bavi provjerom istinitosti takvih bombastičnih vijesti utvrdio je da je cijela priča – izmišljotina!

Podsjetimo, još 7. januara 2016. godine, web site World News Daily Report objavio je članak u kojem se tvrdilo da je 101-godišnja žena iz Italije po imenu Anatolia Vertadella rodila bebu tešku preko 4 kilograma nakon uspješne transplantacije jajnika u privatnoj klinici u Turskoj, a koju su, prema navodima, medicinski profesionalci kritikovali zbog životnog doba u kojem je starica. WNDR je tvrdio da je izvor njihove priče «Rivista Napoli», međutim utvrđeno je da je u pitanju puka ×kcija, a fotogra×ja kojom je ilustrovan članak je preuzeta sa Reddita, i nema nikakve veze sa pričom o porođaju 101- godišnjakinje.

Navodno, najstarija porodilja je stvarno imala 70 godina, a riječ je o jednoj ženi iz Indije.

Izvor: doznajemo.com

Leave A Response