UNIŠTAVA STAFILOKOK, SMANJUJE RIZIK OD RAKA, ČUVA SRCE: Upoznajte čudotvorna svojstva najstarije voćke koju čovjek poznaje 

Posted on Dec 3 2017 - 1:25pm by Mirela Mirelic

Nar šipak je jedna od najstarijih vrsta voća poznatih čovjeku i jedna je od najljekovitijih vrsti voća zbog blagotvornog utjecaja na koštani, živčani i kardiovaskularni sustav

Nar šipak sadrži mnoštvo B5 vitamina, kalija i prirodnih fenola. Nar šipak sadrži fitokemikalije koje potiču stvaranje serotonina, odnosno hormona sreće, te estrogena koji održava koštanu masu.

IPTV

 

Osim toga, nar šipak koristi krvnim žilama i srcu, inhibira rast raka dojke i leukemije. Čaša soka od nar šipka  dnevno ima snažnije antioksidativno djelovanje od zelenog čaja, a ekstrakt nara djeluje deset puta jače od zelenog čaja.

 

Sok od nar šipka koristi se za podizanje imuniteta, poboljšava erektilnu funkciju, čuva zdravlje zuba.

 

Koristi soka od nara:

smanjuje rizik od nekolikih vrsta raka

štiti od osteoporoze i Alzheimerove bolesti

jača imunitet

čuva zdravlje zuba

uništava e.coli i stafilokoke

usporava starenje

čuva zdravlje srca i krvnih žila

poboljšava erektilnu funkciju

podiže kvalitetu spermija

 

Osim u medicinske svrhe nar šipak koristi se i u kozmetici i kulinarstvu. Ulje nar šipka primjenjuje se za masažu i kao sastojak suhe, popucale kože, a koristi se i za izradu sapuna.

Nar šipak se koristi u kulinarstvu za pripremu kolača, likera, octa i čaja. Nar šipak raste u obliku grma, a sazrijeva u kasnu jesen. Sadi se na područje s puno sunca, a plodovi nar šipka su okrugli i teški.

 

slobodna-bosna.ba

IPTV

Leave A Response