Ukusne Napoleon snite sa Nutellom

Posted on Nov 29 2016 - 10:24pm by playaaa26

nutela

Sastojci:
500 gr Lisnatog tijesta Podravka
Nadjev
750 ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
100 gr secera
240 gr krem sira
30 gr kakaa u prahu
2 Vanilina šećera
120 gr Lino lade

Priprema:
1.
Svaki komad lisnatog tijesta razvuci na velicinu najveceg pleha od pecnice.
Poloziti tijesto na poledjinu pleha i peci 10 min na 180 stupnjeva.
Peceno tijesto prebacit na resetku za hladjenje i potpuno ohladiti.
Na isti nacin ispeci i drugi dio tijesta.
Hladne korice prerezati na pola.
2.
Nadjev napravit tako da je pjenasto uz secer , krem sir , kakao i vaniliju . U dobivenu pjenicu uspite slatko vrhnje i miksati dok se ne dobije lagana pjenicu . Na kraju dodati Nutellu i miksati dok se Nutela ravnomjerno ne umijesa u nadjev . Gotovu pjenicu cuvati u hladnjaku.
3.Od gotovog nadjeva odvojiti oko 200-250 ml i stavi u slasticarsku vrecicu sa zvjezdastim nastavkom , cuvati u hladnjaku do upotrebe . Na servirni pladanj poloziti jednu od cetiri korice i premazi je sa 1/4 nadjeva . Na nadjev poloziti drugu koricu i lagano pritisni da se korica sljubi sa nadjevom i nju premazi sa 1/4 nadjeva , ovo ponovi jos jednom . Na kraju poloziti zadnju koricu i cijeli kolac premazi sa svih strana sa poslijednjom 1/4 nadjeva . Staviti u hladnjak da se sve dobro stisne .
4.
Rashladjeni kolac rezi na snite zeljene velicine . Svaku snitu ukrasi sa rozetama od sacuvanog nadjeva i ako zelis ukrasiti sa cokoldnom drazejom ili nekim drugim ukrasom po vasem nahodjenju . Kolac je najbolji kada se servira isti dan , cuvati u hladnjaku do serviranja .

Leave A Response