SAMO U BIH: Razbojnici tokom pljačke ženi iz usta ukrali i zubnu protezu

Posted on Jul 28 2018 - 4:19pm by Mirela Mirelic
Pripadnici MUP-a USK tragaju za dvojica nepoznatih muškaraca koji su provalili i opljačkali kuću u kojoj žive T. M. i D. M., a koji su tokom te pljačke povrijeđeni.
Razbojnici, koji su bili maskirani fantomkama, provalili su u noći između četvrtka i petka ulazna vrata i potom napali brata i sestru, koji su bili u kući.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su potom fizički maltretirali brata i sestru, te ih tjerali da im odaju mjesta na kojima su skriveni novac i druge dragocjenosti, što su oni i učinili.

Prema informacijama koje su “Nezavisnim” potvrđene iz policije, ukradeno je 3.500 maraka, 800 eura, zlatni lančić i dvoje zlatnih minđuša, a pljačkaši su sa ruke D. M. skinuli dvije zlatne burme, te joj iz usta izvadili zubnu protezu sa dva zlatna zuba.

Brat i sestra su policiji otkrili kako su im tokom pljačke ukradena i dva nova, još neraspakovana mobilna telefona, jedan fotoaparat i šest ručnih satova nepoznate marke.

Policiju je o ovoj bezočnoj pljački obavijestio komšija brata i sestre, a zbog povreda i pretrpljenog straha na lice mjesta je upućena ekipa Hitne pomoći koja je konstatirala da su bratu nanesene teške, a sestri lakše povrede.

O ovom slučaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je ovo djelo okvalificirao kao teško razbojništvo, te je naložio da se provedu radnje kako bi se identificirati i priveli lopovi.

izvor: avaz.ba

 

Brat i sestra T. M. (74) i D. M. (68), koji žive u naselju Baštra, nadomak Bosanske Krupe, našli su se na meti razbojnika, koji su bili toliko bezdušni da su čak iz usta šezdesetosmogodišnjakinje izvadili zubnu protezu sa dva zlatna zuba.

Leave A Response