RECEPT ČISTA DESETKA: BRZA ČOKOLADNA MOUSSE TORTA BEZ PEČENJA KOJA ĆE ODUŠEVITI SVE!

Posted on Aug 9 2017 - 9:54pm by Mirela Mirelic

Nešto najjednostavnije što se može pripremiti, mogu vam pomoći i djeca.

Sastojci

  •     30 dag čokolade za kuhanje
  •     5 dag maslaca
  •     9 jaja
  •     veće pakiranje piškota
  •     Opcionalno: šlag, šećer u prahu…

Priprema

Čokoladu natrgati na komadiće i otopiti na laganoj vatri. Dodati maslac, promiješati da se otopi pa na laganoj vatri dodavati jedno po jedno žumanjce. Svako žumanjce dobro umiksati prije nego se stavi drugo, i tako redom, svih 9.  Na kraju u vruću smjesu od čokolade i žumanjaka dodati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Ako je čokolada jako gorka, tada u bjelanjke pred kraj miksanja kada su već čvrsti dodajte 3-4 žlice šećera u prahu.

Prvo mikserom umiksajte nekoliko žlica bjelanjaka kako bi se povećala i omkešala čokoladna masa, a potom ostatak bjelanjaka lagano kuhačom umiješati u ostatak. Tako će se dobiti savršeno porozna i pahuljasta čokoladna masa.

U okrugli kalup za torte (22-24 cm) po dnu rasporediti piškote kratko namočene u mlijeko s rumom, a također piškote složiti uz rub kalupa sa šećernom stranom prema van. Rubove kalupa prije toga namastite s malo maslaca, tako će piškote ostati priljubljene uz kalup prije no što usipate kremu.

Napuniti kalup čokoladnim moussom, pospremiti tortu prvo u hladnjak, a potom i u zamrzivač. Kada se stisne, maknuti obruč, ukrasiti po želji sa šlagom.

Izvor: recipeci.com

Leave A Response