Pušači pažnja ! Ovaj eliksir će vam pomoći da očistite katran i toksine iz pluća

Posted on Apr 21 2017 - 12:02pm by playaaa26

eliksir za pusace

Ukoliko ste pušač, tipičan pušački kašalj je verovatno nešto sa čim ste se već suočili. To nije jedina negativna posledica pušenja. Ima ih mnogo i sa njima ste verovatno već upoznati, ali ne možete da ostavite cigarete? Šta možete da uradite da umanjite loše efekte po zdravlje? Kao i uvek, bolje je sprečiti nego lečiti, ali ukoliko to ne možete da uradite, pobrinite se da očistite pluća od katrana i toksina. Jedan od načina mogao bi biti da u svoju ishranu uvedete namirnice koje mogu imati takvo dejstvo. To su:

ĐUMBIR – Ovaj začin ima sposobnost da ukloni sluz iz pluća. To je samo jedna od mnogobrojnih lekovitih dejstava đumbira, a poznato je da pomaže uklanjanje toksina iz respirotarnih organa. CRNI LUK – Dokazano je da luk pomaže smanjenje respirstornih infekcija.

KURKUMA – Smatra se jedni od najzdravijih začina. Kurkuma sadrž omega 3 masne kiseline, vitamine i minerale koji pomažu u borbi protiv virusa i prehlade. Ovim namirnicama možete se poslužiti i da pripremite eliksir koji izbacuje katran i toksine iz pluća. Pored luka, đumbira i kurkume, potrebni su vam med i voda. Potrebno je: Jedan kilogram crnog luka, jedan manji koren đumbira, litar vode, 400 grama meda, malo kurkume Priprema: Stavite vodu u šerpu na ringu i dodajte med. Kada proključa, dodajte sitno seckani crni luk i koren đumbira. Ostavite da ključa, pa dodajte kurkumu. Smanjite temperaturu na kojoj se kuva, ostavite da se kuva i držite na ringli sve dok se tečnost ne smanji za pola. Procedite tečnost i ostavite u tegli da se ohladi. Eliksir držite u frižideru.

Leave A Response