POVIŠEN KRVNI PRITISAK VRATITE U NORMALU ZA SAMO 3 SATA! SVI BOLESNICI TREBAJU PITI SOK OD VIŠANJA!

0
363

Naučnici koji rade na Univerzitetu Nortambri, otkrili su nam da bolesnici koji imaju problema sa povišenim krvnim pritiskom, trebaju da konzumiraju sok od višanja, jer postiže mnogo bolji efekat od nekih lijekova. Postoje jasni dokazi koji potvrđuju njihove tvrdnje, tako da ćete najzad i vi početi sa njegovim konzumiranjem.

 

 

 

 

Osobe koje su imale problema sa povišenim krvnim pritiskom, konzumirali su 60 ml soka od višanja razblaženog sa vodom, te je kod njih u roku od tri sata došlo do snižavanja pritiska.

Oni navode da se na taj način kod njih umanjuje mogućnost od pojave moždanog udara za čak 38%, dok srčani udar izbjegavate za 23%.

 

Ovakav efekat se postiže , jer se u višnjama nalazi fenolna kiselina, za koju znamo da je odličan antiksidans.

Najjači efekat višanja postiže se kada se u krvi pomiješaju dvije fenolne kiseline, odnosno vanilinska i protokateuična, i one tada dostižu svoj maksimalni efekat i krvni pritisak se vraća u normalne granice.

 

 

Voditelj ovog naučnog studija Karen Kin je izjavio:

” Kao glavni uzročnici koji dovode do razvoja bilo kakvih kardiovaskularnih oboljenja, smatraju se faktori koji mogu da se mijenjaju, a koje možemo i mi da kontrolišemo. U te faktore ubrajam, nedostatak fizičke aktivnosti, razine holesterola u krvi, povišen krvnipritisak, pušenje, povećanje tjelesne težine.

Krvni pritisak je jedan od glavnih uzročnika koji dovode do kardiovaskularnih oboljenja, i ujedno predstavlja vodeći uzro smrtnosti u današnje vrijeme.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here