Ona ima 107 godina i ima savjet za sve žene: Izbjegavajte ove dvije stvari i živjet ćete sretno

Posted on Apr 21 2017 - 10:02am by playaaa26

baka-slovacka
Najstarija Slovakinja, Marija Čeremugova iz Levoče, koja je skoro proslavila 107. rođendan, poručila je da je njezin recept za dugovječnost to što se sklanjala od alkoholni pića i 74 godine živi kao udovica, bez supruga koji bi joj ‘pio krv’

Slovačkoj tv Markiza, koja je došla da čestita joj rodjendan, ova vesela bakica kazala je da je tajna dugovječnosti u tome što je rano postala udovica, a novog muža nakon toga nije tražila i nije imala nikoga ko bi joj, kako je rekla, pio krv. Drugi tajnii sastojak njene dugovječnosti je taj što, iako je dugo bila radnica u fabrici žestokih alkoholni pića i pivari, nikada nije konzumirala alkoholna pica. Vjerovatno imam kod dragog Boga ‘štelu’ kad sam doživjela ovako duboku starost. Koliko Bog da, toliko. Kada kaže dosta, pristajem da je kraj – rekla je Čeremugova.

Zdravlje je i više nego odlično služi, ne koristi lijekove, a najviše je muči što su prije nje umrla joj djeca i njene drugarice ali na sreću ostala joj je njena unuka koja o vodi računa o njoj i posjećuje je.

Leave A Response