NEVJEROVATNO: Žena se porodila na prednjem sjedištu automobila, ali kada je pogledala bebu ostala je SKAMENJENA OD ŠOKA! (FOTO)

Posted on Aug 31 2017 - 11:11pm by playaaa26

Prva je beba bila mirna i mogla sam se samo moliti da sve bude u redu. Potom sam mu podragala lice palcem, a on je privukao ruke i noge prema licu, kao da je čuo moje molitve i htio me uvjeriti da je dobro, piše ova majka

Maleni Ean Jamal rođen je prijevremeno, kada je njegova majka bila u 29. sedmici trudnoće. Raelin Scurry iz Pennsylvanije trudovi su uhvatili početkom augusta na prednjem sjedištu automobila, no osim neobičnog mjesta na kojem je rodila – neobičnije je bilo to što je rodila dječaka u netaknutom vodenjaku.

Nije očekivala da će roditi i mislila je da su kontrakcije koje je osjećala samo grčevi koji se znaju javiti pri kraju trudnoće, a ne trudovi.

No 45 minuta nakon, kada su kontrakcije postale sve češće, odlučila je krenuti u bolnicu.

– Trudovi su postali sve učestaliji i intenzivniji i nisam se ni snašla kada sam shvatila da je vrijeme za tiskanje. U panici sam nazvala 911, nisu razumjeli što im govorim jer sam vrištala. Stoga sam telefon dala u ruke zaručniku i skinula hlače, a onda osjetila djetetovu glavu dolje. Još jednom sam stisnula i beba je bila vani – ispričala je Raelin Scurry.

No kao da rađanje u automobilu nije bilo samo po sebi strašno, kada je Raelin pogledala dolje, shvatila je da je beba još uvijek umotana u vodenjak.


– Isprva je beba bila mirna i mogla sam se samo moliti da sve bude u redu. Potom sam mu podragala lice palcem, a on je privukao ruke i noge prema licu, kao da je čuo moje molitve i htio me uvjeriti da je dobro. Držala sam ga tako u rukama sedam minuta, koliko nam je trebalo da stignemo u bolnicu.

– Imao je 1,4 kg i držao se jako dobro s obzirom na to što je prošao. Znala sam da će biti sjajan mali čovjek – zaključila je majka dječaka koji je prve dane proveo u inkubatoru, a danas je zdrav i normalno se razvija.

 

Inače, bebe u netaknutom vodenjaku rađaju se vrlo rijetko, rjeđe od jednom u 80.000 slučajeva, a češće se događa prilikom carskog reza nego li pri vaginalnom porodu.

Leave A Response