NA OSNOVU IZGLEDA STOLICE MOŽETE SAZNATI KAKVO JE ZDRAVLJE VAŠEG ORGANIZMA!

0
948

Izgled stolice u velikoj mjeri nam može pojasniti u kakvom se stanju nalazi naš organizam, te  da li funkcioniše normalno ili ne! Ono na šta posebno trebamo obratiti pažnju jeste učestalost stolice, kao i njena boja. 

 

U nekim slučajevima možemo sebi pomoći tako što promijenimo vrstu hrane koju jedemo, dok je nekada zaista vrijeme da idemo na pregled kod ljekara, jer nam jedino on može i pomoći.

 

Kada posmatramo stolicu treba da gledamo boju i oblik, te kako smo i naveli, njenu učestalost.

Svaka osoba treba barem jedanput u toku dana da ima stolicu, kako bi došlo do normalnog pražnjenja crijeva. Treba napomenuti, da je normalno i ako biste imali dva ili tri puta stolicu.

 

Sve to zavisi od vrste hrane koja se konzumira, zatim da li njihov metabolizam radi brzo ili sporo, koliko vlakana unose u tijelo, te kakve su bakterije prisutne u crijevima.

 

Oblik stolice 

Ovo je itekako bitan detalj kako bismo saznali kakvo je cjelokupno zdravlje našeg organizma, da li ono normalno funkcioniše, da li postoje bilo kakve smetnje u probavnim organima, te ukoliko postoje nakupljeni toksini da ih lakše eliminišemo iz tijela.

 

 

 

 

 

 

Pogledajte naredni video:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here