KOJU OD OVIH BANANA BI POJEO? TVOJE ZDRAVLJE ZAVISI OD ODGOVORA!

Posted on Feb 1 2018 - 8:00pm by Mirela Mirelic

Neki od nas jedu banane jer volimo i uživamo u ukusu.

Drugi pokušavaju zadržati visoke razine kalcijuma. Ovaj zdravi plod takođe vam omogućava da dobijete odgovarajuće količine vitamina, uz ostale hranjive tvari koje naše tijelo treba. Jeste li svjesni različitih boja i prednosti koje mogu pružiti vašem telu?

Svaka boja banane dolazi s vlastitim jedinstvenim prednostima. Kada se borimo da čuvamo šećer u krvi, najzelenije su ključni dio naše svakodnevne prehrane.

Što je s čvrstim i žutim bananama? One su obično vrlo zdrave da ih konzumirate. Imaju slatki ukus. Telo ih je u stanju lako probaviti. Antioksidansi sadržani u telu su u stanju zaštititi naše telo od raznih bolesti kada je banana potpuno žuta.

Žuta banana je takođe bogata antioksidansima i izvrstan izbor za pacijente koji se bore protiv teških tumora.

Smeđe mrlje su pozitivni pokazatelji. To znači da će banana pomoći razbiti različite stanice u telu, osobito abnormalne stanice koje mogu dovesti do bolesti raka.

Banane koje su mekane i smeđe mogu izgledati kao da nemaju mnogo za ponuditi. Banane s ovom bojom imaju tendenciju da budu daleko slađe od njihovih lakših kolega. Iako, oni takođe dolaze sa svojim posebnim prednostima.

Oni sadrže triptofan, koji je dobar u smanjenju stresa i anksioznosti. I oni su takođe bogati raznim hranjivim tvarima koje promiču zdravlje mišića i kostiju.

(Espreso.rs/svetlastrana)

Leave A Response