KAKO PRIRODNO I BRZO VRATITI KOSI NOVI SJAJ!!!!!

Posted on Jan 4 2018 - 10:12pm by Mirela Mirelic

beauty-woman-with-long-healthy-and-shiny-smooth-brown-hair

Šoljica limunovog soka vratiće sjaj svetloj kosi, a tamna kosa će zablistati uz jabukovo sirće. Ako je kosa tanka i beživotna, namažite je bananama.

Kako biste vratili kosu u život i pripremili je za sunce, regeneratoru možete da dodate nekoliko kapi kokosova ulja. Pre pranja dobro raščešljajte kosu, a potom stavite domaće pakovanje.Pokrijte kosu kapom za tuširanje ili folijom i ostavite da deluje 20-ak minuta.
Maska će još bolje delovati ako omotate glavu toplim peškirom ili ako grejete glavu fenom na niskoj temperaturi. Pri ispiranju možete da dodate sastojak koji povećava sjaj. Tako svetlu kosu isperite vodom u koju ste dodali šoljicu limunovog soka, a tamnu kosu možete oprati vodom sa malo jabukovog sirća.
Ako se dvoumite oko toga na čemu treba da štedite – na šamponu ili regeneratoru – to je svakako regenerator, a ono bez čega verovatno nikako nećete moći na početku proleća je šišanje. Pogotovo ako su vam vrhovi tokom zime jako ispucali. Samo će nakon šišanja kosa ponovo izgledati uredno. Svakako najbolji saveznik su domaće maske.

Suvu kosu će oživeti i maska od pola avokada, četvrtine šoljice majoneza, po jednakašičica kokosova i maslinova ulja i jedna meda i od tri do pet kašičica vode.
Kosa otporna na elektricitet

Ukoliko želite da vam kosa bude otporna na elktricitet, pomešajte pola šoljice meda, pola šoljice jogurta i kašičicu bademovog ulja. Umasirajte u kosu od korena do vrhova, ostavite 20 min, pa operite prirodnim šamponom. Nakon maske će kosa prestati “da divlja” zbog elektriciteta.

Pivo i jaje za raskošnu kosu

Zgnječite bananu, dodajte jaje i mešajte dok ne dobijete glatku smesu, pa dodajte 1/3 šoljice piva. Dodajte kašičicu meda pa nanesite od korena do vrha. Ostavite na glavi što duže, pa isperite.

Belančevine i banana čine čuda

Banana, jaje i ulje čine čuda za tanku kosu. Banana je jedan od prirodnih lekova protiv stanjivanja kose, jaje je moćna belančevina koja će kosi dati snagu, sjaj i teksturu, a ulja dodaju snagu i vlagu.
Belančevine će ojačati vrhove, ali i ubrzati rast.

Surutka i med vraćaju sjaj kosi

U pola šoljice surutke dodajtekašičicu meda, promešajte i dobro umasirajte u kosu, posebno na vrhove. Pustite da stoji 20 minuta i isperite samo vodom. Kosa će dobiti divan sjaj.

Kokosovim uljem protiv pucanja

Pomešajte kokosovo ulje sa jednakom količinom limunovog soka, umasirajte, pokrijte kapom, ostavite 15 minuta, pa isperite. Druga mogućnost je da zagrejete pola šoljice vode pa dodate pola šoljice maslinova ulja. Kad se ohladi, umasirajte u kosu. Ostavite 30 minuta, pa isperite.

Leave A Response