KAKO DA IZLIJEČITE ZGLOBOVE S KOROM OD LIMUNA

Posted on Jun 30 2017 - 1:50pm by Mirela Mirelic

Kako da izliječite  zglobove s korom od limuna…

Svi znamo da je limun 1 od najkorisnijih namirnica na planeti. On nas štiti od brojnih bolesti i s pravom se može nazvati superhranom.

Pun je nutrijenata uključujući bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1 i B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i mangan. On povoljno deluje na jetru, creva, stomak, imuni sistem, ali i nervni i kardiovaskularni sistem.

Ako redovno jedete limun, možete se zaštititi od bolesti poput upale grla, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, kamenja u bubregu, kamenja u žuči, ali i od raka.

Limun u svoju ishranu možete da uključite na brojne načine, ali da li ste znali da limun pomaže i kod bola u zglobovima? Tako je, danas vam predstavljamo recept za otklanjanje bola u zglobovima pomoću kore limuna.

Prvo je potrebno da oljuštite dva limuna i da koru stavite u teglu, a zatim da je prelijete sa 500 ml maslinovog ulja. Podrazumeva se da je limun neprskan hemikalijama.

Zatvorite teglu i ostavite da odstoji dve nedelje.

Nakon dve nedelje, možete preliti svoje isceljujuće ulje na čistu gazu i postaviti na bolni zglob, a zatim staviti plastičnu kesu preko toga.

Uradite to uveče i ostavite preko noći. Ujutru bi trebalo da se osećate mnogo bolje.

Leave A Response