IZDATO UPOZORENJE, NI SLUČAJNO SE NEMOJTE KUPATI NA OVIM PLAŽAMA U HRVATSKOJ: U vodi se nalazi opasna bakterija! (FOTO)

0
466

Dubrovačko-neretvanska županija upozorava javnost da je na plažama Hotela Rixos Libertas u Dubrovniku i Hotela Plat u Župi dubrovačkoj došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama, javljaju hrvatski mediji.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, od 10. jula 2018. godine, tokom petog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2018. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plažama Hotela Rixos Libertas u Dubrovniku i Hotela Plat u Župi dubrovačkoj, uzorkovanog 09. jula 2018. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

 

ghgjguizftgf

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

 

S obzirom da uzorci mora na plažama Hotela Rixos Libertas u Dubrovniku i Hotela Plat u Župi dubrovačkoj, zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljavaju uslovima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Izvor: Novi.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here