Ispovijest konobara: ‘Nemoguće je izdržati radni tempo bez droga’

Posted on Oct 31 2017 - 1:20pm by Mirela Mirelic

Kako se droga prodaje u klubovima otkrio nam je barmen iz jednog od najpopularnijih noćnih klubova na našoj obali.

– Kako je posao za šankom psihofizički izuzetno naporan te se radi više od dvanaest sati noću više nego tri mjeseca bez ijednog slobodnog dana, pomažu nam opijati i alkohol. Bez toga gotovo je nemoguće izdržati takav radni tempo – priznao je iskusan konobar.

Da bi mogli isplatiti “potrebne doze” tijekom sezone netko od kolega, otkriva, nabavi robu od lokalnog dilera, a tijekom radne noći prodaju je gostima po preporuci.

– Nikad je ne prodajemo bilo kome već samo ljudima koje je netko nama poznat najavio te onima za koje smo sigurni da su povjerljivi. Želimo se maksimalno zaštititi i u tome smo do sada uspijevali – kaže. Veći dio novca zarađena na takav način, priznaje, troše na opijate koji im pomažu. Na prvome je mjestu speed pa ostale sintetičke droge, a za energiju vole uzeti i kokain.

– U zoru, kad nam radno vrijeme završi, zbog opijata koje smo uzeli ne možemo se opustiti i odmah zaspati. Stoga prije sna odlazimo u neki kafić i pijemo kavu nekad i po nekoliko sati.

Ne boji se ovisnosti jer, tvrdi, to je sve samo zbog posla. Tijekom zime, droge gotovo da ne uzima jer, kaže, za to nema potrebe, a ni volje.

Leave A Response