BEOGRAĐANKA DJECI KUPILA KINDER JAJA: Čim je došla kući, sačekalo je jezivo iznenađenje!

Posted on Feb 5 2018 - 6:13pm by Mirela Mirelic

Hristina je u jednom marketu kupila djeci kinder jaje, ali nije očekivala da će dovesti njihovo zdravlje u pitanju! Naime, čim je došla vidjela je da nešto nije u redu, a onda je otkrila da je rok upotrebe koji je istekao prelijepljen!

Podsjetimo, nedavnim istraživanjem Kurira otkrivene su brojne prevare trgovaca, pa tako u jednoj prodavnici rok trajanja piletine određuju prema datumu mjerenja, a ne prema datumu proizvodnje!

Predsjednik Pokreta za zaštitu potrošača Petar Bogosavljević tada je za “Kurir” izjavio da je u ovakvim slučajevima riječ ne samo o pravima potrošača već i o „ljudskim, elementarnim pravima“.

– Ranije je varanje prodavaca na roku trajanja nekog proizvoda bila masovna pojava, ali u posljednjih nekoliko mjeseci je stanje bolje. Unaprijeđena je i tehnologija, pa je teže sakriti i preljepljivati naljepnice u hermetički zatvorenim ili upakovanim proizvodima. Dešava se da građani nekad i ne obrate pažnju na rok trajanja jer smatraju da je, ako je na polici – još uvijek za upotrebu. Nažalost, ima i nepoštenih trgovaca, koji na štetu potrošača drže robu na zalihama, onda je prodaju i kad joj istekne rok trajanja, i to po istoj cijeni kao da je sve u redu – kaže Bogosavljević.

Haber.ba

Leave A Response